

Yazar
Barbekü Soslu Bonfile: Nefis Lezzet
YAYINLAMA:
Barbekü Soslu Bonfile Tarifi
Malzemeler:
- 500 gr dana bonfile
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
Barbekü Sos İçin: İsteğe bağlı hazır sos da kullanılabilir.
- 1/2 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı füme kırmızı biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
Hazırlanışı:
- Bonfileyi Hazırlayın: Dana bonfileyi oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Zeytinyağı, tuz, karabiber, tatlı toz biber ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bonfilenin her yerine sürün.
- Barbekü Sosunu Hazırlayın: Küçük bir sos tenceresine domates püresi, ketçap, bal, elma sirkesi, soya sosu, hardal ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıp koyulaştırın.
- Eti Pişirin: Izgara tavasını yüksek ateşte iyice ısıtın. Bonfileyi tavaya alıp her iki tarafını 2’şer dakika mühürleyin. Daha sonra orta ateşte 5-6 dakika daha pişirin.
- Sos ile Buluşturun: Eti ocaktan alın ve üzerine barbekü sosunu sürün. 5 dakika dinlendirin.
Servis Önerisi:
Patates püresi, fırınlanmış sebzeler veya çıtır patates ile mükemmel olur.
Afiyet olsun! 😊
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *